Gravidglow

God morgon mina sköna bönor. Här ligger jag i soffan och är nyvaken. Sovit som en påse skit om jag ska vara ärligt. Vaknat flertalet gånger inatt och var uppe en sväng vid 5 och kunde inte somna om. Sover väldigt kasst just nu. Tänkte ta upp ett ganska viktigt ämne idag. Lite om hur man påverkas av sociala medier.
 
Har ni tänkt på att om man scrollar runt lite på ”upptäck” på instagram så ser man alla felfria kvinnor med sina felfria hem, felfria män och helt fantastiska graviditeter. Låter det inte härligt att allt är så ljust, positivt och rosa i 9 månader? Till er som intevarit gravida själva har jag bara en sak att säga, it's all fake. Som tur är så påverkas jag inte mer än med aggression när jag ser detta. Hur fejk är folks instagramflöden egentligen? 

Visst det finns många som har rätt sköna graviditeter, grattis till er. Men det skrivs bara om det här så kallade "gravidglowet" med preggomorsor som har pedantstädade hem på 300 kvadratmeter och som sminkar sig varje dag. Jag har inte ens fyllt i mina ögonbryn på ca 6 veckor, knappt fixat dom så dom inte växer ihop. Smink vet jag knappt vad jag äger längre och städa finns inte på världskartan. 

Jag kan nog ha haft världens sämsta start på min graviditet, vilket är skittråkigt för jag har verkligen längtat efter att skaffa barn. Jag har varit sjukskriven för extrem trötthet och illamående, jag har bytt från natt till dagtjänst, jag har gått ner till 85% men ändå så funkar jag inte som människa. Lever typ på potatis och kräks konstant. 

Förra veckan jobbade jag 6 av 7 dagar. i fredags slutade jag 22 och i lördags började jag 7. Tiderna är inte optimala för någon o framförallt inte för en gravid person. Tröttheten resulterar i att min depression och ångest blir värre och som i sin tur gjorde att jag bröt ihop totalt igår. Jag känner knappt igen mig själv längre och för en gångs skull var jag tvungen att lyssna på kroppen. Så gissa vem som är hemma igen och som behöver bli sjukskriven för depression? 

Vilket fantastiskt gravidglow jag har va? Så det jag ville komma fram till är att jämför er aldrig med någon annan på internet, speciellt inte influencers på instagram. Tro inte att du är värdelös för att ditt liv inte är lika "glamoröst" som alla andras. Instagram is all fake.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback